PSSOH konferencija u Beogradu

pssoh srp latinica

Sedma po redu, PSSOH konferenija (Primena slobodnog softvera i otvorenog hardvera), održaće se 12. oktobra 2024. godine na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. PSSOH je jednodnevna konferencija, koja uključuje plenarno predavanje i predavanja po pozivu. Ove godine, jedna od osnivačica Zajednice otvorene nauke Srbije (eng. Open Science Community Serbia, skraćeno OSCS), naučna savetnica dr Ljiljana B. Lazarević će održati plenarno predavanje pod naslovom "Meta-nauka - kako naukom možemo poboljšati nauku".  Agenda PSSOH konferencije je dostupna na Zenodu.

Konferencija će u 2024. godini uključiti i dve radionice, koje će se održati 26. oktobra 2024. godine u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu i to:

  1. Profesor Miloš D. Đurić će održati radionicu pod naslovom "Primena alata za obradu prirodnih jezika (OPS) za analizu manjih korpusa" i
  2. Marko Mijailović iz studentske organizacije EESTEC LC u Beogradu (koja je koorganizator PSSOH radionice) će održati radionicu pod naslovom "Git u praksi: Efikasno upravljanje kodom"

Učešće na konferenciji je besplatno, a registracija je obavezna i dostupna OVDE. Prijave za radionice će uskoro biti dostupne na PSSOH sajtu, a broj mesta je ograničen!